Ett rent badrum – något som vi kanske gör lite för fort

När vi besöker badrummet vill vi ha ett rent badrum. Ingen vill gå in i ett badrum där handfatet är fullt av hår eller tandkrämsrester. Se alltid till att ditt badrum är rent med enkla medel. Många har börjat använda bikarbonat och det kan du även göra i badrummet. Det gör du genom att göra en lite kladdig smet av vatten och bikarbonat och tvätta rent både kakel och handfat. Man kan också använda ättika som man blandar med vatten.

Alla vill ha ett rent badrum
Många har kakel både på golv och väggar i ett badrum och dom är ofta ljusa eller vita. Det gör att damm och smuts syns ganska fort även om man inte riktigt förstår hur det hamnar där. När man ska ha gäster städar man rummet lite mer noggrant, men ha som rutin och produkter i närheten så att du alltid har ett fräscht badrum.

Om du tänker efter själv så tittar du säkert runt badrummet när du sitter på toaletten. Det gör även dina gäster och även om du har ett rent handfat så kan även hår på golv och dusch ses. Att alltid ta bort hårtussar efter en dusch och slänga i en papperskorg direkt gör det enklare.

Vill du att det ska lukta gott i badrummet kan du doppa eterisk olja på bomullstussar. Lägg dom i en skål och ställ i badrummet eller placera inuti toalettpappers rullen. Du kan också droppa direkt på rullen. Så fort någon drar i papperet sprids doften ut i rummet. Vad du använder för doft är vad du själv tycker om, men i ett badrum kan det vara till exempel citrusdoft.

Handfat

En annan sak som man också kan göra i badrummet ifall din toalett har beläggningar är att strö bikarbonat i stolen och låta det verka. Antingen ett par timmar, men varför inte över natten. Vill du ha bättre effekt kan du blanda bikarbonatet med ättika.